Hírek   Hírlevél feliratkozás

 

Csaknem félezer résztvevőt várnak Debrecenbe

Budapest, 2012. november 14., szerda (MTI)

   A szervezőbizottság szerdai, budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy 36 országból 120-130 gyorskorcsolyázó áll majd rajthoz a vb-n, amelyet a Főnix Csarnokban bonyolítanak le.
   "A sikeres budapesti világversenyek megrendezése után az volt a célunk, hogy ne csak a fővárosba hozzunk, hanem egy vidéki sportközpontba is elvigyünk egy nagy nemzetközi viadalt" - mondta Sallak György, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség főtitkára, a szervezőbizottság egyik ügyvezető elnöke. "Mivel ez a sportág a téli olimpiák egyik legnézettebbje, biztos vagyok abban, hogy a magyarországi vb is nagy sikert arat majd a közönség köreiben."
   Orendi Mihály, az esemény másik ügyvezető elnöke emlékeztetett, hogy Debrecenben ez lesz a 24. világverseny, s az első, amelyen a világ legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázóit látják vendégül.
   Darázs István, a hazai szövetség szakági sportigazgatója azt mondta, magyar részről két-két férfi és női versenyző állhat rajthoz az egyéni számokban, a váltók küzdelmeiben pedig reményeik szerint a női és a férfi csapat is érdekelt lesz. Csapatban a világranglista első nyolc váltója vehet részt, Darázs szerint a magyar női együttes biztosan eleget tesz majd ennek a feltételnek, s azon dolgoznak, hogy a férfiak is kivívják a részvétel lehetőségét.
   "A felkészülési időszak nagyobb versenyei közül kiemelkedik a két ázsiai és a két európai Világkupa, illetve a januári, svédországi Európa-bajnokság, utóbbin már bizonyítani szeretnénk, hogy a csapat minden tagja készen áll a világbajnokságra" - fogalmazott a sportigazgató.
   A sajtótájékoztatón részt vett a kínai Csang Csing, aki hét hónapja szaktanácsadóként segíti a magyar válogatottat. "Nehéz a dolgom, mert felnőtt versenyzők technikáján kell alakítani, csiszolni, ezt pedig sokkal könnyebb lenne gyermekkorban megtenni" - fogalmazott a váltóban olimpiai bajnok szakember. "A magyaroknál a lányok a tapasztaltabbak, a fiúk a fiatalabb, éretlenebb korcsolyázók, ugyanakkor mindannyian napról napra jobbak, így bízom abban, hogy a vb-n szép eredményeket érünk majd el."
   A versenyzők közül Heidum Bernadett és Knoch Viktor egyaránt azt mondta, jót tett a csapatnak a "vérfrissítés", s bár sokkal intenzívebb és keményebb edzéseken kell részt venniük, biztosak abban, hogy az eredményeiken meglátszik majd az elvégzett munka.
   A debreceni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságról a Magyar Televízió közvetít majd.
   MTI

Vissza a hírek főoldalára...
Rajzpályázat Közönségszervezés Gyermeksport


  Aktualitások
Lezárult a Nemzetközi Gyermek Rajzpályázat!

  Lezárult a többfordulós Nemzetközi Rajzpályázat, amelyet a MOKSZ és a DeriSport közösen hidetett meg. A pályázat az idén Debrecenben megrendezésre került ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság kísérőprogramja volt.
  A versenyre több, mint ötszáz rajz érkezett be, a legjobb közel száz alkotás kiállításra került a világbajnokság helyszínén a Debreceni Főinx Csarnokban.

Tovább az eredményhírdetés oldalára...

 

 


 

Térjünk a lényegre!


Hírlevél feliratkozás

Név

Email